Krajská výstava, Výcvikový tábor a procházky

02.08.2011 13:53

Procházky u nás ve Zbýšově

Přidávám fotky z procházek s Terkou a klukama u nás ve Zbýšově. Ve druhém fotoalbu si Greyda udělal bahenní lázně, jak byly důkladné se přesvědčíte na fotkách :-)

 

Lovecký výcvik

Pořád pokračujeme v loveckém výcviku na který dojíždíme do Těšan za Jaromírem. Fotky ze začátku a konce července opět na rajčeti

 

Procházky se ségrou Corou

V červenci jsme podnikli procházky s Corou. Začátkem měsíce jsme se vydali do Rešic (nedaleko Dukovan), kde Cora bydlí a užili jsme si tu bezmála 3, 5 hodinovou procházku. Na konci měsíce přijela Cora s páníkama zase k nám :-).

 

Krajská výstava Žebětín

V sobotu 23. 7. jsme se vydali na krajskou výstavu do Brna. Před námi bylo cca 50 psů, takže čekání na posouzení až do odpoledne. V kruhu jsme byli s bráchou Tylerem. Greyda si nakonec odnesl známku Výborný 2 a moc pěkný posudek. Musíme totiž ještě trošku zapracovat a vylepšit pohyb. Tyler měl V1. Více v sekci výstavy

 

Procházky u Jalováku

Další fotky jsou z procházek a nebo výcviku s Tylerem u Jalováku

 

Výcvikový tábor Těšany

Ve dnech 9. - 15. 7. jsme byli na výcvikovém táboře v Těšanech, který byl zaměřený na přípravu na lesní zkoušky a speciální vodní práce. Vyzkoušeli jsme si od každého něco, jak pole, tak vodu i les. Na vodě jsme byli poprvé a dělali všechny disciplíny - klid na stanovišti, ochotu na hluboké vodě, přinášení kachny z hluboké vody a přinášení kachny z rákosí. Grey je velký vodař, takže práce na vodě mu nedělala problémy, spíš jsem ho nemohla dostat z vody :-D. V lese jsme byli taky poprvé a zkoušeli pouze šoulačku a práci na barvě. Na poli jsme zkoušeli aport pernaté i srstnaté, vlečku pernaté i srstnaté a ztracenou. Se srstnatou má Grey ještě problémy, ale to určitě vypilujeme. Taky jsme zkoušeli solo hledání a společný hon.
Týden to byl opravdu náročný jak psychicky, tak fyzicky, ale na druhou stranu jsme získali spoustu zkušeností.